MP3 přehrávač I-JAM v novém

Za několik měsíců se na trhu objeví zcela nový MP3man společnosti I-Jam, který lecčím překvapí.
Díky spojení firem I-Jam Multimedia LLC a Interactive Objects – Iobjects vznikl úplně nový tým pracující na MP3 technologiích. Každý alespoň trošku slyšel o MP3 přehrávači I-Jam, který si v USA získal dosti velkou oblibu. K nám se zatím ještě bohužel nedostal, ale co není, může být. Společnost Iobjects je pyšná na svůj Personal Stereo Platform systém, který nyní spojuje s Digital Audio Playerem od I-Jam. Ve podstatě jde o lišácký tah obou výrobních společností, které svoje výrobky budou moci společně lépe propagovat a prodávat. Co vlastně tímto spojením vznikne? Přehrávač s označením „Next generation player“ obsahující veškeré novinkové trendy, které dnes k těmto přehrávačům patří. Samozřejmě, že zde bude plná podpora SDMI. Další novinkou je podpora formátu WMA, který pomalu, ale jistě vytlačuje formát MP3.

Připravenost SDMI pro WMA je také strategickým tahem, protože formát WMA se po celém světě šíří obrovskou rychlostí a všechny softwarové společnosti na nic nečekají a podporu WMA ve svých přehrávačích, enkodérech atd. vesele přidávají. SDMI má u těchto přehrávačů zabránit masovému nelegálnímu šíření e-hudby, ale pokud sami víte, veškeré zábrany se dají překonat či nějak narušit a u těchto přehrávačů s SDMI to bude obdobné.

Nový I-Jam přehrávač je označován jako Next-Generation Technology Player, a to především díky své technologické vyspělosti. Celý přehrávač je založen na Iobject Portable Stereo sytému a využívá Multi-Media Card (MMC). I-Jam jako jeden z mála také přichází s možností volby paměťových formátů, které jsou na trhu. Přehrávač se k PC připojuje standardně přes USB rozhraní a využívá Cirrus Logic's Maverick System-on-a-Chip. Spojením s Interactive Object může I-Jam nabídnout ještě kvalitnější přehrávač než doposud. I-Jam se jeví jako velmi solidní přehrávač svého druhu. Na trhu má velké zastoupení a tradici, která již trvá několik let. Je škoda, že se moc nedistribuuje do Evropy, která je o tento zajímavý MP3man ochuzena. Distribuční firmy však slibují, že v polovině letošního roku se vše změní a I-Jam bude putovat i k nám.

Diskuze (3) Další článek: Český Telecom a M.I.A.: můžeme jen cvičit svou fantazii

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,