MP3 přehrávač do auta – CMP 25

Chtěli byste používat MP3 přehrávač také ve svém autě? Dnes to již není problém. K dispozici je CMP 25.
Na trhu je již objevilo několik podobně zaměřených MP3 přehrávačů, které lze používat v autě plnohodnotně jako obvyklá autorádia.

Nejvíce se na tento druh přehrávačů zaměřila společnost Aiwa. Na řadě však je MP3 auto přehrávač CMP 25, který vyrábí společnost SSI (Sailing Strong International) sídlící na Tchaj-wanu. Společnost SSI tyto přehrávače neprodává přímo koncovým zákazníkům, ale dodává je společnosti Carplayer.com a ta je dále distribuuje do sítí obchodů.

Oproti konkurenčním Aiwám je CMP25 o něco levnější a každý zákazník určitě pozná, že jde o třídu nižší výrobek oproti značkám Aiwa, Pioneer atd..

Jak je na tom CMP 25 po stránce technické? Přehrávač má vlastní buffer o velikosti 1 MB (vyrovnávací paměť), podporuje 3.5“ EIDE/Ultra DMA IDE harddisky (bez omezení kapacity disku, což je velké plus), rozměry jsou 130 X 43 X 215 (mm) s váhou 600g. Napájení je realizováno 12V (standardní autobaterie). Pokud se podíváte na ilustraci tohoto přehrávače, zjistíte, že přehrávač je dosti robustních tvarů a vzhled není také nijak lákavý. Musíte především vzít v úvahu, že se do tohoto přehrávače vkládají 3.5“ harddisky, které samy o sobě nejsou malých rozměrů. V ČR se zatím tento přehrávač neprodává, ale můžete si ho objednat přímo na www.carplayer.com. Pokud jste opravdu velkými fandy těchto přehrávačů a formátu MP3, existuje celá řada jiných způsobů, jak přehrávat MP3 nahrávky v autě, jestliže máte v autě nainstalováno kvalitnější autorádio s podporou možnosti připojení dalších externích zdrojů audio zařízení. K tomuto přehrávači stačí připojit některý z MP3/CD přehrávačů nebo klasických MP3manů. Otázkou však je, kam jej umístit a jak bude sestava vypadat vzhledově. To ale záleží jen a jen na vás. U CMP25 toto všechno naopak odpadá.

Diskuze (1) Další článek: Creative Technology koupila Aureal

Témata článku: , , , , ,