MP3 File editor – skvělý nástroj na editaci MP3

Programů na editaci formátu MP3 máme docela dost, ale prográmek nazvaný MP3 File editor se řadí mezi ty lepší, navíc je slovenského původu.
Programů na editaci formátu MP3 máme docela dost, ale prográmek nazvaný MP3 File editor se řadí mezi ty lepší a opravdu může nabídnout spoustu věcí navíc a to právě i tím, že podporuje češtinu a komunikuje tak s vámi v rodném jazyce.

MP3 File editor vzniknul před pár lety jako pomoc uživatelům při editaci jejich MP3 souborů a také se to podařilo. V dnešní době MP3 File editor disponuje podporou tzv. jazykových balíčků v celkovém počtu 8. Jde o podobný princip jako u WinAMPu, kde si nahrajete vámi zvolený jazykový balíček a po té používaný program s vámi komunikuje ve zvoleném jazyce. MP3 File editor podporuje: slovenštinu, češtinu, čínštinu, holandštinu, němčinu, angličtinu, polštinu, švédštinu, maďarštinu a portugalštinu. Všechny uvedené jazykové balíčky jsou k dispozici zde. MP3 File editor umí všechny potřebné věci s editací MP3 souborů. Základem je tagování přímo z názvu souboru (fyzický název pro systém). Z tohoto názvu MP3Fe přímo vloží název interpreta a název písně do tagu MP3 souboru. Samozřejmě se dá využít CDDB k natažení přesného seznamu grabovaného CD. Editovat se dají jak samostatné MP3 soubory, tak i playlisty (M3U). Popis tagu je v klasické podobě: název autora, název skladby, název alba, rok vydání, hudební styl a vlastní komentář. Tento standard dokáže přečíst každý přehrávač MP3.

MP3Fe umí MP3 soubory také přehrávat. Obsahuje vlastní přehrávací prvky, které dokáží MP3 soubory ve velmi slušné kvalitě přehrávat. Přehrávač obsahuje standardní ovládací funkce. Velmi užitečná schopnost MP3Fe je ukládání vlastních tag seznamů ve formátech HTML, DBF, TXT a M3I.

MP3Fe je opravdu velmi užitečný a skvělý nástroj na editaci MP3 souborů. Nejnovější verze, která je volně ke stažení je s označením V.4.00 Beta 2 (nově vypuštěna 26.7.1999). MP3Fe je kompatibilní s Windows 95/98, NT, podporuje dlouhé unixové názvy a v poslední verzi je plná podpora ID3 V1.1.

MP3Fe má více než 10 000 uživatelů z celého světa, což je opravdu velké množství. Program vzniknul díky slovenskému autorovi. MP3Fe je shareware, ale pokud chcete podpořit autora a další rozvoj tohoto software, můžete se zaregistrovat za 20 dolarů nebo 30 DM. Touto registrací opravdu získáte velkou podporu ze strany autora a jeho týmu. Díky této podpoře se můžete vyhnout spoustě problémů.

Existuje několik stránek, kde naleznete MP3Fe, ale oficiální stránky MP3Fe jsou na http://www.mpeg3.com/MP3Fe a oficiální mirror na http://www.mp3.cz/MP3FE, kde naleznete veškeré potřebné informace včetně on-line registrace a další podpory. Nezaregistrovaný MP3Fe umožňuje editovat pouze 15 souborů zároveň. Pokud pracuje s více soubory, tak je toto omezení dosti velké a tudíž se vám zaručeně vyplatí se zaregistrovat.

Jsem opravdu velmi potěšen, když vznikne takový to software a dokáže se prosadit na takové úrovní jako je MP3Fe. Věřím, že podobně jako MP3Fe vznikne více kvalitních programů zaměřených na MP3 formát. Pokud nepoužíváte jiný editační software MP3 souborů, určitě si MP3 File editor musíte stáhnout.

Diskuze (3) Další článek: Macintosh a fenomén MP3

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,