MP3 Export – nástroj pro práci s MP3

Digidesign uvádí na trh softwarovou novinku MP3 Export, který je obsažen v kompletním balíku Digidesign Pro Tools.
Společnost Digidesign je zaměřena převážně na tvorbu softwaru, který je nějakým způsobem spjat s zvukovými formáty. V poslední době se tato společnost také více upjala na formát MP3. Nový doplněk již dříve uvedeného kompletu Pro Tools dnes již ve verzi 5.0 s názvem MP3 Export dokáže spoustu věcí s MP3 soubory. MP3 Export dokáže exportovat včetně zpětného převodu různé digitální formáty do MP3 velmi rychlým a bezproblémovým způsobem. MP3 Export je plně zakomponován a podporován v programu Digidesign Pro Tools 5.0.

MP3 Export je v principu založen na velmi kvalitním kompresním kodeku od německé společnosti Fraunhofer, která se značně proslavila právě díky svým kompresním kodekům. Pro Tools se svým MP3 Export uživatelům nabízí kompletní správu souborů MP3 zaměřenou především na souborový export jednotlivých formátů do MP3. MP3 Export umožňuje kvalitní kompresi podporovanou nejnovější technologií Fraunhofer. MP3 export plně podporuje technologie komprese CBR a VBR. Podporovaná kvalita převodu se pohybuje kolem 320 kbps. S těmito možnostmi je MP3 Export od společnosti Digidesign opravdu velkým konkurentem pro ostatní programy podobného typu. Jen malá část programů má podporu Fraunhofer, kterým MP3 Export disponuje.

30ti denní plně funkční verze tohoto programu je k dispozici na www.digidesign.com v kompletním instalačním programu balíku Pro Tools verze 5.0. Podle informací autorů bude celý balík ve finální verzi k dispozici v polovině října. Objednávky plné verze MP3 Export jsou přijímány přímo na uvedené domovské stránce Digidesign.com za cenu 19,95 dolarů. Koncem října bude k dispozici také verze pro počítačové systémy Macintosh. Pokud jste fandy do podobných programů, určitě byste MP3 Export měli vyzkoušet, protože stojí za to. Ale z mých vlastních zkušeností existuje celá řada podobných programů, které splní stejnou funkci.

Váš názor Další článek: Tesla uvádí první český set top box

Témata článku: , , , , , , , , ,