VPN | Mozilla

Mozilla VPN se rozšiřuje na Linux a Mac. Většina regionů ale na dostupnost stále čeká

Mozilla VPN se v posledních dnech rozšířila na Linux a macOS, dvě poslední velké platformy, kde ještě funkční nebyla. Ovšem zatímco se zvyšuje dostupnost na různých zařízeních, pokulhává expanze do dalších regionů. Přestože na podzim firma slibovala, že svou VPN rozšíří do více zemí, i nadále ji mohou využít jen uživatelé v šesti státech.

Těmi jsou Kanada, USA, Velká Británie, Nový Zéland, Singapur a Malajsie. Jde o ty samé regiony, které byly v nabídce minulé léto, kdy Mozilla VPN vystoupila z beta testování. Tehdy byla dostupná jen na Windows 10 a Android, později se přidala iOS verze. A nyní Linux a macOS.

Kdy se dočká více států, není jisté, původní podzimní termín očividně nevyšel. Mozilla jen uvádí, že nabídku rozšíří „brzy“. Lidé se mohou zapsat do čekací listiny a firma je kontaktuje, jakmile bude VPN v jejich zemi k dispozici.

Služba stojí 4,99 dolaru měsíčně, což v porovnání s konkurencí není nejméně. Nicméně Mozilla VPN o sobě říká, že jelikož využívá protokol WireGuard, provoz je výrazně rychlejší, vše je založeno na údajně menším množství kódu. Předplatné pokrývá až pět zařízení. Připojení probíhá přes více než 280 serverů v 30 zemích a provoz není datově omezen. 

Diskuze (1) Další článek: Němci zasahovali na dark webu – zavřeli nelegální tržiště DarkMarket s více než 500 tisíci uživateli

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,