Mozilla Suite pokračuje jako projekt SeaMonkey

Když Mozilla Foundation oznámila plán přechodu týkající se dalšího směřování projektu, neznamenalo to pouze zaměřit se na nové produkty Firefox a Thunderbird, ale také přenechat vývoj sady aplikací nezávislé skupině. Ta nyní oficiálně oznámila svou existenci a nové jméno projektu - SeaMonkey.

Vedoucí skupina projektu přezdívaná "Rada SeaMonkey" přijala název SeaMonkey po zvážení dlouhého seznamu komunitou navrhovaných názvů. Seamonkey bylo vnitřní kódové označení, které bylo vývojářské komunitě známé. Rada s pomocí Mozilla Foundation usiluje o registraci ochranné známky.

Přestože Mozilla Foundation neuvažuje o oficiální podpoře nové aplikace SeaMonkey, pomáhá projektu s potřebnou infrastrukturou a spolupracuje s jeho vývojáři. Většina nově vzniklého kódu je sdílena s dalšími produkty včetně Firefoxu a Thunderbirdu.

Během několika týdnů bude vydána první alfaverze SeaMonkey 1.0 založená na technologii Gecko 1.8 beta 3. Následovat bude betaverze a finální verze využívající Gecko 1.8. Stávající uživatelé Mozilly 1.7.x nebo vývojových verzí řady 1.8 a uživatelům Netscape 7.x tak budou mít k dispozici nové verze webového prohlížeče, klienta pro e-mail a diskusní skupiny, HTML editoru, nástrojů pro vývoj webů a aplikace pro IRC.

Zdroj: Projekt SeaMonkey

Diskuze (69) Další článek: Ke stažení: nový GIMP pro Windows

Témata článku: , , , , , , , , , ,