Mozilla neustála zájem o Firefox, Opera dosáhla 4,7 miliónů stažení

Nový webový prohlížeč Opera 9.5, o kterém jsme nedávno na Živě.cz psali, byl vývojáři uvolněn dvanáctého června, tedy před šesti dny. Společnost Opera Software včera na svém webu oznámila, že během prvních pěti dnů Opera dosáhla 4 700 000 stažení.

Opera Software také uvedla, že se počet uživatelů od roku 2006, v době uvolnění Opery 9.0, zdvojnásobil, pořád ale zůstává minoritním webovým prohlížečem. Dále dodává, že každý měsíc použije desktopovou Operu více než 20 miliónů uživatelů pro přístup k internetu, mobilní Operu Mini využívá více než 12 miliónů uživatelů.

K počtu downloadů patří i zpráva o snaze Mozilly pokořit rekord stažení nového Firefoxu 3. V době, kdy byla oficiálně zveřejněna finální trojkové verze Firefoxu, nebyly webové stránky kvůli vysokému zájmu dostupné, servery Mozilly neustály prvotní nápor uživatelů. Později se chvílemi zobrazovala chybová hláška „Http/1.1 Service Unavailable“.

Webové stránky s Firefoxem 3 byly následně zprovozněny během několika desítek minut. Bližší informace o výsledcích rekordu Mozilla zveřejní pravděpodobně do týdne.

Diskuze (70) Další článek: Sestříhejte si s Linuxem dovolenou

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,