Mozaika - www stránky pro děti

O Mozaice jsem se dočetl v Zavináči, a tak jsem se hned na tyto stránky podíval a zaujaly mě.
O Mozaice jsem se dočetl v Zavináči, a tak jsem se hned na tyto stránky podíval a zaujaly mě. Původně jsem si myslel, že je to časopis, ale když jsem napsal email Martinovi, ten mně můj omyl vysvětlil. Tyhle stránky vytvářejí společně sourozenci Martin a Terka. Snaží, se aby to byly jejich vlastní stránky, takže nepřebírají věci od druhých. Snad jedinou výjimkou jsou obrázky, které jim můžou děti posílat a oni je umístí do své galerie obrázků.

Protože autoři nemají doma připojení na Internet, nahrají své výtvory na disketu a jejich maminka jim to na Internet umístí z práce a potom jim jejich stránky udržuje, aby správně fungovaly. Občas maminka vypomůže i tím, že něco přepíše do počítače, protože píše rychleji.

Mozaika je členěna do několika podstránek. V "Obrázcích" jsou zajímavé fotografie zvířat. Zaujal mě i "Test o savcích", který Martin sestavil podle své encyklopedie. Dále zde jsou "Martinovy obrázky" a "Terčiny obrázky", kde jenom obdivuji jejich šikovnost a zručnost, s jakou ovládají kreslící program.

"Kolouškovi" je příběh jedné normální rodinky. Hotové jsou už čtyři kapitoly a v současné době se připravuje pátá. Hledá se název pro mimino a s jeho vymýšlením mohou pomoci i ostatní děti.

V odkazech najdete linky na zajímavé stránky, jako třeba Majáky, ale i na různé stránky v angličtině. Prostě ty stránky, na které asi Martin s Terkou chodí nejčastěji a které by chtěli doporučit ostatním. Není to tedy klasický rozcestník jako Seznam či Atlas, nebo jaký je možné najít na Majácích anebo Alíkovi.

Oddíl "Zajímavosti" obsahuje spoustu informací ze zeměpisu. Své místo tady má i křížovka a nechybí ani "Vtipy". Pro poučení je zde stránka "O savcích", kde jsou poměrně podrobné údaje o některých savcích, takže tady můžete najít jejich délku, hmotnost, místo výskytu, potravu, dobu březosti, počet mláďat, hmotnost po narození, délku života, ochranu, společenské uspořádání a další zajímavosti.

Martin s Terkou mně napsali i o svých jiných zájmech. Kromě Internetu hraje Martin rád hry na počítači, a to hlavně logické, např. Age of Empires2. Na Internetu chodí hlavně na Majáky. Dále ještě chodí do sboru Permoník. Terka ráda kreslí a dělá koláže ze všeho. Také chodí do sboru Permoník, ráda čte knížky a hraje hry na Internetu. Dělat Mozaiku je moc baví a budou rádi, když se bude líbit ostatním dětem. Stále na tyto stránky vymýšlí nové nápady a snaží se o jejich poměrně častou aktualizaci, aby se děti na jejich stránky vracely. Mně osobně se Mozaika moc líbí a všem doporučuji, aby ji také navštívili. Opravdu to stojí za to.

Diskuze (5) Další článek: StarOffice si prorazila cestu i k významným assemblerům pécéček

Témata článku: , , , , , , , ,