Motor z Lamborghini a řídítka. Slovenský Engler je nejzajímavější (a nejzbytečnější) vozidlo, jaké jste kdy viděli

Asi víte, co je superauto. Tohle je superquad. Zběsilost, ultimativní frajeřina, 15. auto do rodiny, totální nesmysl. Jmenuje se Engler Desat. Engler podle majitele firmy Viktora Englera, Desat protože jeho motor má deset válců a Viktor je Slovák (ale auto staví primárně v Anglii).

Vypadá jako auto, má řídítka a ovladače jako motorka, sedí se na tom jako na čtyřkolce, homologované to je jako auto. Vyberte si. Prostě kategorie sama pro sebe. Motor je 5,2 litrový V10 z Lamborghini Huracán/Audi R8, v nejostřejší verzi má 1100 koní, což je při hmotnosti 1100 kg bezkonkurenční kombinace. Zrychlení z 0 na 100km/h má trvat 2,5 sekundy, maximální rychlost je 350 km/h (ale jestli to někdo opravdu zkusil, není známo).

Druhé jmenované superauto věnovalo i světla, která vidíte na prototypu, sériová verze bude mít vlastní design. Prvních 10 až 15 superquadů chce Engler dodat v průběhu roku 2023, celkem jich vyrobí 79 (což je rok jeho narození) a jeden kousek bude stát od 625 000 eur (tedy asi 15 miliónů korun).

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Přímo ten modrý předprodukční prototyp, který vidíte na obrázcích, je aktuálně k prodeji v pražském showroomu Auta Super za 30 miliónů korun.

Zdroj: www.super-quad.com

Diskuze (7) Další článek: Automobilky chtějí dojit zákazníky předplatným. Mercedes žádá za lepší zrychlení 28 tisíc korun ročně

Témata článku: , , , , , , , , , , ,