Monitory | Příslušenství

Monitory pro rok 2018: obří úhlopříčky, Thunderbolt 3 nebo cestovní OLED

  • V létě dorazí extrémní herní monitory BFGD vyvíjené s Nvidií
  • Rozšiuřuje se nabídka monitorů s rozhraním Thunderbolt 3
  • Výrobci stále častěji využívají úhlopříčky nad 30 palců

Acer Predator BFGD – Big Format Gaming Display

Jaké letos můžeme čekat trendy mezi monitory? To ukázaly první modely představené v prvních týdnech tohoto roku. Především na lednovém veletrhu CES se jich urodilo opravdu hodně. Mezi taháky novinek budou patřit vlastnosti, které aktuálně vidíme i v kategorii smartphonů nebo notebooků, tedy tenké rámečky, zvětšující se rozměry i rozlišení. Přibyly však i některé nové technologie, které pomohou ke kvalitnějšímu obrazu.

Jednoznačně nejvýraznější novinkou letošního trhu s monitory bude nová herní kategorie BFGD. Tu společně s výrobci monitorů připravila Nvidia, která zároveň určila specifikace. Ty se tak napříč jednotlivými výrobci prakticky nebudou lišit a dá se očekávat použití totožných zobrazovacích panelů.

Acer_ces_1.JPGAcer_ces_2.JPG
Velmi podobně budou vypadat všechny monitory BFGD. Lišit se budou prakticky jen stojany

Jako zástupce kategorie jsme sice vybrali model od Aceru, stejné parametry však bude nabízet i Asus ROG Swift PG65 nebo HP Omen 65 BFGD. Parametry jsou to nevídané, především potom v herní kategorii.

Displeje nabídnou úhlopříčku 65 palců, rozlišení 4K s podporou HDR, obnovovací frekvenci herních 120 Hz s dostatečně nízkým input lagem a maximální jas 1 000 cd/m2. Díky vestavěnému mikrofonu budou spolupracovat s Google Assistantem a zároveň v nich bude integrován přehrávač s Android TV.

Ceny sice zatím neznáme, rozhodně ale nebudou hezké. Snadno se mohou přehoupnout přes hranici sta tisíc korun.

Diskuze (8) Další článek: FutLab: Kutilové z Prahy dostanou na jaře novou high-tech dílnu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,