Banka

Moneta Monety Bank chystá nové internetové bankovnictví. Už nebude závislé na SMS

Moneta po dlouhých letech změní internetové bankovnictví. To současné s lehkými změnami používá již od roku 2007, kdy se ještě jmenovala GE Money Bank. Nové, které začne brzy veřejně testovat, nenechá kámen na kameni.

První změnou bude již samotné přihlašování. Doposud se muselo zadat jméno, heslo a ještě opsat kód z esemesky. Nově bude možné přihlášení jedním dotykem schválit pomocí notifikace v aplikaci Smart Banka pro Android a iOS. Stejným způsobem konečně půjde schvalovat také transakce. Možnost zaslat SMS ale také zůstane.

Banka také zpřehlední uživatelské rozhraní. Na hlavní stránce bude hned zobrazen seznam posledních transakcí, neprovedených plateb a nepřečtené zprávy. Odkaz pro zaplacení už bude mít prominentní místo a neschová se v záplavě jiných.

Přibyde i pár nových funkcí. Banka automaticky pozná, jestli jde o domácí nebo zahraniční platbu podle čísla účtu. Po vzoru Air Bank a jiných zavede spořicí obálky pro odložení peněz na budoucí nákupy. Nově také půjde zobrazit PIN ke kartě. A celý web by měl být responzivní, takže si přizpůsobí i tabletům.

Staré internetové bankovnictví ale zůstane nadále aktivní. To nové totiž zatím nebude obsahovat všechny funkce a možnosti původního. V naší galerii najdete srovnání nové a současné podoby Monety.

Diskuze (43) Další článek: V novém Computeru najdete dva megatesty: levné mobily a herní notebooky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,