Microsoft | Windows 10 | Fluent Design

Moderní aplikace ještě neumřely. Microsoft připravuje novou podobu Kalendáře ve Windows

V poslední době to vypadá, že Microsoft na moderní aplikace zanevřel. Nyní se ale podařilo získat screenshoty nové verze vestavěného kalendáře z Windows 10. Ta přinese více možností úprav a větší důraz na fotografie na pozadí.

Nová podoba kalendáře se má odlišovat hlavně použitým pozadím aplikace, které je tvořené fotografií, stejně jako poklad bočního menu. Nově přepracované má být i nastavení aplikace, stejně jako vytváření nové události – místo celé obrazovky zabere jen malé vyskakovací okno podobně, jako to dělá například Kalendář Google.

3dadf8d9-f41a-4a32-a25f-a50d3c2a468d 
Takto bude vypadat nový Windows Kalendář (zdroj: )

Zarážející ale je, že nový design příliš nevyužívá prvky Fluent Designu. Obsahuje sice průhledné lišty apod., jinak se ale odlišuje od dosavadních aplikací Microsoftu. Je tam možné, že do finálního spuštění se ještě změní.

Se snímky obrazovky přispěchal web , podle kterého je nový design součástí betaverze aplikace. Prozatím ale není jasné, kdy se dostane mezi Windows Insidery či do stabilní verze aplikace. Stejný web nedávno přišel i s ukázkou nových ikon, kterých se dočkáme ve Windows a má za sebou už více podobných odhalení. Dá se tedy očekávat, že ani aktuální obrázky Kalendáře nebudou jen výtvorem ve Photoshopu. 

Microsoft předělává ve Windows také ikony programů. Začal u Office:

Via: OnMSFT

Diskuze (19) Další článek: Režisér Men in Black kritizuje Netflix: Vaše HDR ničí moje seriály

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,