Notebooky | Nvidia | Grafické karty

Modernější levná mobilní grafika: Nvidia GeForce MX450 nabízí rychlejší paměti a rozhraní PCI Express 4.0

Nvidia připravila tak trochu nečekaný přírůstek do řady low-endových mobilních grafických karet, který má zároveň i modernější technologie.

Nvidia GeForce MX450 je nástupcem současné řady GeForce MX350 a přináší dvě hlavní novinky - rychlejší paměti GDDR6 a také podporu pro dvakrát rychlejší sběrnici PCI Express 4.0, kterou v současnosti podporuje na mobilní platformě pouze AMD. Vzhledem k tomu zatím není jasné, na jaké architektuře je čip postaven, protože Nvidia tuto informaci tají.

Brzy se ale podpory PCI Express 4.0 dočkáme i na mobilní platformě Intelu, takže je to nejspíše jeden z důvodů, proč Nvidia v předstihu nasadila nový typ sběrnice. V případě mobilní platformy AMD jsou totiž využívané integrované grafické čipy AMD, případně dodatečné grafiky rovněž od AMD.

Dle Nvidie je grafika výkonnější jak ve hrách, tak i při zpracování videa a dalších multimédií, konkrétní čísla ale bohužel neuvádí a budeme si muset počkat na nezávislé testy v prvních zařízeních.

Stejně jako předchozí modely i tentokrát nechybí podpora technologie Optimus pro efektivní přepínání mezi integrovanou grafikou a samostatnou výkonnější grafikou. První zařízení, mezi kterými budou i tenké a lehké notebooky, budou na trhu dostupné od října tohoto roku.

Diskuze (1) Další článek: Spojení stroje a lidského mozku je o krok blíž, funkční propojení umožní nový materiál

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,