Modem s 3D zvukem navíc

Firma Motorola Inc. a průkopník 3D zvuku firma Aureal Semiconductor Inc. spojily své know-how pro výrobu modemu s 3D zvukem.
Firma Motorola Inc. a průkopník 3D zvuku firma Aureal Semiconductor Inc. spojily své know-how pro výrobu modemu s 3D zvukem. Tato myšlenka není nová. Mnoho výrobců modemů zkoušelo tuto věc již dříve se střídavými úspěchy.

Zařízení bude založeno na 3-D audiu od Aurealu a 56K modemu podle doporučení V.90 od Motoroly. Prakticky to znamená jednu PC kartu se dvěma zařízeními (modemem a zvukovou kartou). Dojde tedy k ušetření jednoho PC slotu pro další zařízení. Výhodou by mělo být taky to, že tento "audio" modem bude méně finančně náročný něž koupě modemu a zvukové karty zvlášť. Jedná se fakticky o další náznaky integrace hardwaru počítačů, jelikož modem a zvuková karta patří ke standardním stavebním kamenům "dnešního" PC.

Zařízení bude dodáváno v provedení buď jako samostatná PCI karta nebo bude přímo zabudováno na motherboard počítače.

V současné době dochází k posledním technickým úpravám. Hlavně k zabezpečení aby se funkce modemu a zvukové karty navzájem neovlivňovaly, k čemuž může dojít především pří "online" hrách a přehrávání zvuku.

Podle firmy Aureal by mělo k prvním dodávkám na trh dojít v prvním čtvrtletí roku 1999.

Váš názor Další článek: Včera a dnes v soudní síni: Netscape nevěrohodný, Java vydává tajemství

Témata článku: , , , , , , , , , ,