Mobilní DVD přehrávač od Panasonicu

Pod označením Panasonic DVD-L50 PalmTheater se skrývá zařízení obsahující kompaktní přehrávač s obrazovkou.
Již jsme vzali v úvahu, že přehrávače a mechaniky systému DVD (Digital Versatile Disc) se začínají stále více prosazovat v oblasti zvukové, filmové i počítačové a snaží se nahradit klasické CD. Jejich hlavní velkou výhodou je vysoká kapacita média až 4,7 GB dat a 135 minut digitálního obrazu se zvukovým doprovodem s možností dabingu až ve 32 jazykových mutacích.

I když jsme se s touto novinkou již mohli setkat v provedení interních mechanik pro PC nebo formou klasických domácích přehrávačů, firma Panasonic nyní přichází s nezvyklým provedením mobilního přehrávače DVD. Pod označením Panasonic DVD-L50 PalmTheater se skrývá zařízení, vzhledem a rozměry (tloušťka 5 centimetrů, váha bez baterií něco málo přes 900 gramů) připomínající multimediální mini přenosný počítač. Kde by jsme ovšem čekali klávesnici tam se skrývá již dříve zmiňovaná DVD mechanika. S výpočetní technikou však má toto zařízení pramálo společného snad jen barevný LCD displej a DVD mechaniku. Hlavním cílem však bylo naplnit přání televizních maniaků a umožnit jim sledování oblíbených filmů i na cestách. Přinést jim tedy jednoduše řečeno mobilní videopřehrávač. Pro zobrazení video sekvencí k tomu bude sloužit barevný širokoúhlý LCD displej o velikosti 5,8 palců. Jeho 280 tisíc pixelů umožní zobrazení videa ve formátech 4:3 i 16:9. Zabudovaný zvuk Virtual Surround využije všech výhod systémů DVD. Zabudované reproduktory a „jack“ na sluchátka jsou samozřejmostí. Nabíjecí baterie udrží PalmTheater při životě až 3 hodiny. Celovečerní film tedy uvidíte bez výpadku obrazu i zvuku.

Předběžná cena pro Panasonic DVD-L50 PalmTheater byla zatím předběžně stanovena na 1399,95 USD. Celkem dobrá baťovská cena.

Váš názor Další článek: Microsoft aktualizuje Internet Explorer 5.0 i 4.0

Témata článku: , , , , , , , , , , ,