Mladík na Twitteru hlásal, že vyhodí letiště do povětří. Hrozí mu pokuta

Když letos v zimě ohlásilo britské letiště Robina Hooda v South Yorkshire uzavření provozu pro sněhovou kalamitu, šestadvacetiletý Paul Chamber s se naštval a svým 600 „followerům“ na sociální síti Twitter napsal: Robin Hood Airport is closed. You've got a week... otherwise I'm blowing the airport sky high!“. Tedy stručně řečeno: „Letiště Robina Hooda je zavřené, vyhodím to tady celé do povětří“.

To ale Paul neměl dělat, zprávička se totiž nakonec dostala až k místní polici a Chamner byl obviněn ze šíření poplašné zprávy. Soud jej už v květnu odsoudil k pokutě 385 liber a zaplacení soudních výloh ve výši 600 liber. Celková suma se tedy vyšplhala na bezmála tisíc britských liber (více než 28 tisíc korun).

Jedna jediná zprávička na Twitteru, kterou zaslal svým známým, tak roztočila brtiské úřady na plné obrátky a z Chambera udělala téměř teroristu. Ten se nyní proti rozsudku odvolává a soudce se bude snažit přesvědčit, že Twitter není veřejný elektronický kanál v tom smyslu, jak na něj pohlíží britské právo. Budeme mu držet palce.

Diskuze (15) Další článek: Video: Adobe má čočku, která fotce dodá dynamickou hloubku ostrosti

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,