Miro: Sledování internetového videa ve verzi 2.0

Aplikace, která vám umožní sledovat videa na internetu stejně jednoduše, jako sledujete televizi, se nyní dostala do stádia verze 2.0. Co nového přináší?

stáhnout program Miro 4.0.2.1 Licence: open source, 39 MB
Autor: Participatory Culture Foundation
Web programu: www.getmiro.com


Miro, který byl dříve znám pod jménem Democracy Player, je program, který slouží k vyhledávání a následnému přehrávání videa umístěného na internetu. Oblíbená videa a televizní show vyhledává skrze zabudovaný Miro Guide. Kromě Windows jej můžete používat i na Mac OS X a také na Linuxu.

Nový kabátek

Jedním z hlavních atributů „přelomové“ verze 2.0 je nově ztvárněné uživatelské prostředí. Spolu s tím se i mírně vylepšilo ovládání programu, které je nyní přívětivější k začínajícím uživatelům Mira. Základ ale zůstává stejný – jedno okno a postranní panel s ovládacími prvky. Dominantou celého softwaru je pak vyhledávání za pomoci Miro Guide.
 
sshot-1.png 
Nejnovější seriály v počítači.

Právě Miro Guide je hlavním tahákem produktu a jeho branou do světa televizních seriálů, dokumentů i zábavních pořadů, které televize nezřídka kdy uvolňují na internetu po odvysílání premiéry v televizi. Jednotlivé kanály můžete vyhledávat přes rozhraní v programu nebo přímo na webu autora. Kromě hledání konkrétního názvu lze procházet tematicky seřazené položky, kanály tříděné podle návštěvnosti, hodnocení, ale také dle kvality videa. Dostupné jsou i programy ve vysokém rozlišení.

sshot-2.png
 
Tematicky podle nálady.

Stahování videa

Kromě vyhledávacích „mirokanálů“ program nabízí i další způsoby získávání videí. Vyhledávat je možno pomocí zabudovaného vyhledávače, jehož výsledky nejsou vůbec špatné. Stahovat lze také videa po zadání přímé adresy na ně. O stažení, umístění i přehrávání se pak Miro postará sám. Program navíc pracuje i s torrenty, které v jistém omezení i vyhledává.

sshot-3.png
 
Vyhledáno a už se stahuje.

Verze 2.0 doznala značných zlepšení, co se výkonu programu týče. Rychlejší je jeho start i odezvy na uživatelovy příkazy. Rovněž byla zefektivněna práce s torrentovými soubory. Celková optimalizace softwaru spočívá nejen ve zrychlení, ale také v menším záběru operační paměti. Zrychlení za účasti snížení nároků na výkon počítače je velice příjemná vlastnost dvojkové verze Mira.

sshot-4.png
 
Legální Torrent?

Všeho s Mirem

Abychom se dostali k finále, je třeba zmínit samozřejmě i přehrávaní již stažených věcí. Zde bohužel 2.0 pokrok nezafungoval tak, jak v případě jiných vlastností programu. Samotný přehrávač není nijak extra a nenabízí zrovna mnoho nastavení. To sice nevadí u internetových videí horší kvality, ale pokud hodláte používat HD kanály, pak by se větší možnosti nastavení a přizpůsobení hodily. Nicméně Miro v nové verzi udělalo významný krok dopředu.

sshot-5.png
 
Nemastný, neslaný, ale přehrává.

fsc.jpg

Diskuze (3) Další článek: Imation nabízí miniaturní odolný flash disk Atom

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,