Ministerstvo informatiky ve třech případech porušilo zákon

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže informoval ve své tiskové zprávě o trojnásobném pochybení Ministerstva informatiky. Ve třech prvostupňových rozhodnutích, vydaných v minulých dnech, konstatoval úřad porušení zákona o veřejných zakázkách ze strany Ministerstva informatiky. Ve dvou případech bylo zadavateli uloženo zrušit zadávací řízení.

Ministerstvo pochybilo v průběhu veřejné zakázky na „Projekt národní agentury pro podporu programů EU v oblasti informační společnosti“, ve kterém namísto ekonomické výhodnosti hodnotilo kvalifikaci uchazeče.

ÚOHS uložil zadavateli rovněž zrušit zadávací řízení v případě zakázky na „Specifikaci Referenčního rozhraní informačních systémů veřejné správy“, kde zadavatel nezveřejnil všechny důležité informace pro správné rozhodnutí dodavatele o jeho účasti ve výběrovém řízení. Další chybou pak byla neúplnost v zadávací dokumentaci, která nebyla vymezena tak, aby umožnila zpracování relevantní a srovnatelné nabídky.

Třetím porušením Zákona o veřejných zakázkách bylo zadání stavebních úprav jednoho podlaží objektu Ministerstva informatiky, které bylo se společností První litomyšlská stavební uzavřeno před zákonem stanovenou lhůtou. Toto pochybení však nebylo uznáno jako závažné a proto výběrové řízení nebylo zrušeno.

Zdroj: odbor tisku a informací ÚOHS

 

 

Diskuze (6) Další článek: První nebezpečný červ zneužívající Sony DRM rootkitu

Témata článku: , , , , , , ,