Intel | Procesory | Počítače

Miniaturní počítač ve formátu Pico-ITX vypadá jako Raspberry Pi, může mít ale i procesor Intel Core i7

Intel nabízí vlastní platformu Tiger Lake s mobilní procesory Core 11. generace například v miniaturních počítačích NUC, tentokrát se ale objevilo světově nejmenší řešení postavené na této platformě.

Commell LP-179 vypadá na první pohled jako něco ve stylu Raspberry Pi. Jde ale o formát Pico-ITX o rozměrech 10 × 7,2 cm. Základní deska obsahuje ve vyšší konfiguraci čtyřjádrový procesor Intel Core i7-1185G7E s frekvencí 1,8 GHz až 4,4 GHz s integrovaným grafickým čipem Intel Iris Xe-LP (Gn12, 96 EU) s výsledným TDP 15 W.

Na výběr je ale i slabší dvoujádro Intel Celeron 6305E s frekvencí 1,8 GHz, starší grafikou s 48 EU a stejným TDP 15 W. Výbava zahrnuje až 32 GB operační paměti DDR4 (pouze jeden so-dimm modul) a na desce je i slot pro jedno SSD či bezdrátový adaptér (Wi-Fi a Bluetooth) do slotu M.2 (2280) s podporou PCI Express 4.0. Pokud potřebujete více místa pro ukládání dat, máte možnost rozšíření přes jeden integrovaný port SATA 6 Gb/s.

Že se jedná o řešení pro integraci, lze poznat z dostupných dvou portů ethernet (1x 1 Gb/s, 1× 2,5 Gb/s), nechybí dva porty USB-A (3.2, další USB 2.0 lze vytvořit přes header, stejně tak třeba sériový port), jedno HDMI a jeden Displayport. Cena nebyla zveřejněna.

Jak se vyrábí 11. generace Intel Core

Diskuze (10) Další článek: 7 minut hrůzy. Podívejte se, jak na Marsu přistane rover Perseverance

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,