Milý a malý MP3 přehrávač Panasonic SV-SD50

Na český trh se brzy dostane zcela nový SD audio přehrávač značky Panasonic, který by potencionální uživatele mohl zaujmout svými malými rozměry, váhou a zajímavými funkcemi. Přehrávač je novinkou na trhu, takže čas ukáže, jak obstojí v dnes již tak silné konkurenci.
Společnost Panasonic je známá mimo řady kvalitních produktů i svou propagací paměťových SD karet. Na náš trh se tak chystá nový MP3 přehrávač SV-SD50, který právě tyto výměnné karty podporuje. Na našem trhu lze celou škálu SD karet také zakoupit za poměrně dostupné ceny. Maximální velikost těchto karet je dnes 512 MB, což plně postačuje pro přehrávání digitálních formátů.

Přehrávač je na tom velice dobře po stránce rozměrů (49 x 71 x 23 mm ) i váhy (39 gramů), čímž atakuje pozici nejlehčího MP3 přehrávač na trhu. Podporovány jsou formáty AAC, MP3 a WMA všech standardních specifikací. Příjemný je také zabudovaný LCD displej, který ladí s celým přehrávačem. Zobrazovány jsou na něm samozřejmě nejdůležitější informace o přehrávání (ID3 tagy atd.). Přehrávač napájí jedna tužková baterie, která by měla vydržet až 31 hodin provozu. K přehrávači jsou také dodávána špuntová sluchátka.

Součástí balení celého kompletu je software Real One Player, Real JukeBox, USB čtečka SD karet a jedna 64MB SD karta, na níž lze uložit až 64 minut hudby při 128 kbps, nebo 129 minut při 64 kbps. Nová paměťová karta také nabízí možnost ochrany autorských práv v souladu se standardem SDMI (Secure Digital Music Initiative), která dnes již tak hojně podporovaná není.

A kolik bude vlastně tento přehrávač stát? Na českém trhu bude oficiálně v měsíci září a bude dostupný za cenu 6 995 Kč včetně DPH. Samostatná 64MB SD karta spolu s USB čtečkou stojí zhruba 3 000 Kč, zde je v ceně Vzhledem k dosavadním vyšším cenám kartových přehrávačů Panasonicu je to rozhodně příjemná změna. Na druhou stranu zájemci o kartové přehrávače mají poněkud širší nabídku i za nižší ceny, pochopitelně ale ne ve značkovém provedení Panasonicu.

Diskuze (14) Další článek: Logitech uvede superbedny - 450W, THX, DTS, ...

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,