Mikrovlnka s připojením na Internet

Mysleli jste, že něco takového je utopie? NCR nás přesvědčuje o opaku.
Další z řady překvapivých novinek si pro nás přichystala firma NCR pod označením Microwave Bank. Na nedávné konferenci totiž představila svůj prototyp mikrovlnné trouby s připojením na Internet. Čelní strana dvířek přitom funguje jako dotykový displej, kde se zobrazují všechny potřebné informace.

NCR tvrdí, že nechce nabídnout plnohodnotný univerzální prohlížeč Internetu, ale spíše rozhraní pro přístup k jednotlivým službám, jako je nakupování, bankovní služby, seznamy receptů a podobně. Mikrovlnka má i zabudovanou čtečku čárových kódů na potraviny a je tak schopna kontrolovat stav vašich zásob a v případě potřeby nakoupit potřebné suroviny v elektronickém obchodě na dálku.

Představte si například, že mikrovlnce řeknete, pro kolik osob byste asi tak chtěli jídlo, ta si projde databází vašich dostupných potravin, spojí se s internetovým serverem obsahujícím recepty a nabídne vám ty, které jste schopni ze svých surovin zrealizovat, případné chybějící ingredience lze ihned elektronicky doobjednat.

Proti skeptikům, kteří se celkem logicky pozastavují nad faktem, že by svůj elektronický styk s bankou měli obstarávat přes dvířka své mikrovlnné trouby, NCR argumentuje průnikem do domácností, kde počítače dosud nejsou a rozšířením elektronické komerce i do netradičních oblastí.

NCR při volbě vhodného připojení na Internet není příliš spokojena s klasickou telefonní linkou a spíše spoléhá na pokroky v datových sítích vedených na tradičních elektrických rozvodech.

NCR je se svou internetovou troubou teprve ve fázi prototypů a před samotným uvedením musí získat velkou podporu ze strany partnerů obstarávajících nutné služby. Nicméně anglická banka Barclay Bank již přislíbila nabízet své služby prostřednictvím této mikrovlnky.

Váš názor Další článek: Internet a ISDN spolu kamarádí

Témata článku: , , , , , , , , ,