Microsoft | Android

Microsoftu se invaze na Android daří, jeho launcher aktivně používá přes milion lidí

  • Microsoft se zabydluje na platformě Android
  • Nedávno představený launcher už používá milion uživatelů
  • Je to stále jen zanedbatelný zlomek uživatelů Androidu, ale slibný růst

V říjnu Microsoft představil společně s mobilní verzí svého prohlížeče Edge i aktualizovanou verzi launcheru, tedy domovské obrazovky, která může na Androidu nahradit tu od výrobce. Nyní se jeden z designérů na Twitteru pochlubil, že jej aktivně používá přes milion uživatelů, celkový počet stažení se pak pohybuje mezi pěti a deseti miliony.

S ohledem na celkový počet uživatelů Androidu, kterých je přes dvě miliardy, se milion může zdát jako zanedbatelné číslo, Microsoft ale může slavit úspěch. Po ukončení Windows Phone/Mobile to totiž vypadá, že se mu podařilo najít nový mobilní domov na cizí platformě. A že mu to jde napovídá i hodnocení uživatelů v Obchodě Play – z téměř 330 000 recenzí mu vychází hodnocení 4,6 z 5.

Launcher jako takový nabízí automatické tapety z Bingu, poznámky, doporučování zajímavých článků, předpověď počasí a další vychytávky včetně základního propojení s desktopovými Windows 10, jeho popularitě se tak nelze příliš divit. Dostupný je navíc zdarma i pro uživatele bez předplatného Office 365.

Onen tweet byl ale po chvíli smazán – je možné, že Microsoft si chce konkrétní čísla prozatím ponechat interně či vydat oficiální cestou.

Microsoft Launcher si můžete stáhnout z Obchodu Play.

O ukončení Windows pro telefony jsme se bavili v Týdnu Živě:

Diskuze (34) Další článek: Robot v reaktoru ve Fukušimě po 6 letech objevil roztavené jaderné palivo

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,