Microsoftu nedělá problémy rok 2000 ale 2001

Microsoft potvrdil, že jeho současné verze operačních systémů budou jeden týden v roce 2001 špatně zobrazovat čas.
Nově objevená chyba se týká poměrně nezávažného problému se špatným přechodem na letní čas, který bude v roce 2001 1. dubna a ne 8. dubna, jak si Windows myslí. Podobný problém Windows překonaly v minulosti, kdy se tento výpočet změnil a oprava nebyla k dispozici. Prostě jako u všech nyní objevovaných chyb je i tato spíše menšího významu.

Microsoft o této chybě ví a ve Windows 2000 bude již opravena. Pro ostatní Windows si může dát ještě načas, má na to ostatně dva roky. Rok 2001 je totiž nestandardní tím, že prvního dubna připadá na neděli a příslušná knihovna v operačním systému s tím nepočítá. Ovlivněno by mělo být jen málo programů a důsledky chyby jsou spíše menšího rázu.

Živě komentuje: Chyba to bezesporu je, ale upřímně řečeno jsou chyby daleko závažnějšího rázu, jejichž odkládání není možné. Oprava této drobné chyby by měla být brzy uveřejněna a vše by se mělo dostat do normálu. Můžeme ji však brát jako varování, že rokem 2000 všechno nekončí, chyby týkající se s práce s datem se budou objevovat i nadále.

Váš názor Další článek: Kam schovává NT Server tiskové soubory na něj poslané?

Témata článku: , , , , , ,