Microsoft | Windows 10 | October 2018 Update

Neaktualizujte Windows 10. Hrozí, že přijdete o data, aktuální update maže dokumenty z disku

Minulý týden vyšla nová verze Windows 10, October 2018 Update. Jak to ale vypadá, přinesla s sebou několik chyb, mezi nimiž je i jedna závažná – při aktualizaci se některým uživatelům smažou dokumenty. Microsoft tak do opravení chyby pozastavil distribuci aktualizace.

Microsoft před aktualizací varuje na stránkách podpory. Windows Update by ji automaticky neměl nabídnout, pokud jste si ji ale stáhli ručně skrze Media Creation Tool, instalaci neprovádějte. Chyba se netýká všech uživatelů (u nás v redakci se nedotkla žádného aktualizovaného stroje), přesto je ale zbytečné riskovat smazání svých dokumentů.

Pokud jste již aktualizovali a ke smazání souborů došlo, kontaktujte přímo Microsoft. Ručně totiž nepomůže ani návrat k předchozí verzi systému skrze nastavení.

Každá verze Windows 10 prochází testováním jak v Microsoftu, tak i mezi členy programu Windows Insider, k odhalení této chyby to ale zřejmě nestačilo. Není to ale poprvé, své problémy měla i předchozí verze April 2018 Update – zde upgrade často končil černou obrazovkou. Nyní nezbývá než čekat, až Microsoft vydá opravenou aktualizaci.

Jak funguje aplikace Váš telefon v nových Windows 10?

Zdroj: Mashable

Diskuze (144) Další článek: Indie má první případ závislého na Netflixu. Sledoval seriály od rána do večera

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,