Microsoft | Windows 10 | Windows Insider

Microsoft zařazuje zpátečku. Windows Sets na podzim v Desítkách nebudou

Windows Sets jsou poměrně velkou funkcí, kterou Microsoft připravuje již od minulého roku. Do finálního April 2018 Update se nedostaly a vše vypadalo, že by měly stihnout letošní podzimní aktualizaci. Nyní ale v Redmondu zařazují zpátečku a nejnovější sestavení Windows Insider funkci odstranilo.

Záložek v aplikacích se tak dočkáme až v některé z dalších aktualizací Windows, přičemž Microsoft úmyslně nespecifikoval, kdy s funkcí přijde. To ostatně neudělal ani při uvedení, v rámci současných Insider Preview ale Sets aktivně testoval a vše nasvědčovalo tomu, že se na podzim do finálních Windows podívají.

Sets in Windows 10 - YouTube (1080p)_Moment.jpg
Takto vypadají Windows Sets – tedy záložky v aplikacích.

Na vině bude stále nedokončený stav, kdy i přes očividnou snahu vývojářů vše nefungovalo jak má a načítání nových záložek bylo pomalé a nestabilní. Zpočátku také Microsoft sliboval funkce navázané na cloud – zavřený set s otevřenými dokumenty z Onedrive a dalšími programy mělo být možné snadno obnovit na jiném propojeném počítači, k realizaci ale nikdy nedošlo. Dočkali jsme se pouze možnosti jakési historie zavřených tabů, ale ani to nefungovalo jak mělo.

Firma si tak nechává další měsíce k dopilování a do Insider Preview by funkce měla zavítat, jakmile započne testování verze systému pro příští jaro.

Jak se ovládají Windows 10 perem? Povídali jsme si v Týdnu Živě:

Diskuze (20) Další článek: Sex a rozmnožování při mezihvězdné cestě: Kolik lidí je potřeba pro let k Proximě Centauri?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,