Microsoft zahajuje betatesty Internet Exploreru 5.5

Na americkém serveru Wugnet se objevila informace o nově připravované verzi internetového prohlížeče Internet Explorer 5.5.
Na americkém serveru Wugnet se objevila informace o nové verzi internetového prohlížeče Internet Explorer 5.5 s kódovým označením Mars. Dříve zveřejněné obrazovky systému Neptune byly prohlášeny za obrazovky právě připravovaného Internet Exploreru 5.5.

Internet Explorer 5.5 Mars bude zahrnut jako standardní součást očekávaných Windows Millenium, a proto bude obsahovat mnoho rysů specifických pro zvládnutí základních potřeb uživatelů (nepokouším se ani domýšlet, kolika různými způsoby se to dá pochopit). Stále je pravdivá informace o integraci Activity Center, jež budou Windows Millenium podporovat (přičemž bude možné získat podporu i pro Windows 2000 a další verze Windows).

Je zvláštní, s jakou vervou se vývojáři pouštějí do neustále nových a nových projektů – důkazem toho je právě Internet Explorer 5.5. Stávající poslední verze je v podstatě dostačující až na pár chybek, do kterých nicméně stejně parta rumunských či bulharských nadšenců netrpělivě tepe. Nová verze tak podle snímků obrazovek a prvních informací jde spíše směrem integrace pracovní plochy do prohlížeče – zkombinovat svět uživatelova počítače s Internetem. Datum uveřejnění Marsu stále není oznámeno, přestože nyní podstupuje krutou kontrolou několika tisíc betatesterů.

Váš názor Další článek: Návrat vícesloupcové nabídky Start

Témata článku: , , , , , , ,