Microsoft | Microsoft 365 | Excel

Microsoft z Excelu odstraní některé funkce. Třeba propojení s šikovným vyhledávačem

Většinou funkce přibývají, někdy ovšem také ubývají a Microsoft plánuje „odlehčit“ Excel a předplatné Microsoft 365 o málo využívané funkce. Jak upozornil Paul Thurrott, firma na to v těchto dnech upozorňuje e-mailem zákazníky a zákaznice. Informace už najdete rovněž na webu.

Ke dni 11. června 2023 bude zrušeno propojení tabulkového kalkulátoru se službou Wolfram Data Intelligence. Místo toho, abyste data manuálně přesouvali a analyzovali ve Wolframu, mohli jste tak činit v Excelu. K tomu jste mohli využívat data přímo z Wolframu, který má např. spoustu nutričních informací. Služba podporovala přes 100 datových typů.

K propojení s Excelem došlo teprve před rokem. O rok starší je doplněk Money. Excel s ním nabízel správu a analýzu rozpočtu. Projekt byl orientovaný na USA, zprostředkovatelem bankovních informací byla firma Plaid. Stávající informace v tabulkách zůstanou, nové se od 30. června 2023 importovat nebudou.

Ruší se také partnerský program s různými předplatitelskými odměnami, který se orientoval na pár vybraných zemí, takže to nás bolet nebude. I on skončí spolu s červnem příštího roku.

Zdroje: Microsoft 365 Blog (1, 2) | Office support | Thurrott.com | Wolfram

Diskuze (3) Další článek: Chytrý už může být i kočičí záchod. Sám se uklidí a (moc) nesmrdí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,