Microsoft Windows 98 Second Edition

Kdo přemýšlí o koupi operačního systému Windows 98, ať si radši chvilku počká. Na scéně se objevila druhá edice, která bude k dostání nejspíš na podzim tohoto roku.
Kdo přemýšlí o koupi operačního systému Windows 98, ať si radši chvilku počká. Na scéně se objevila druhá edice, která bude k dostání nejspíš na podzim tohoto roku.

Firma Microsoft oficiálně oznámila, že hodlá vydat druhou edici operačního systému Windows 98. Původně byl plánován přímý přechod z Windows 98 na Windows 2000, mezi kterým vyjde jen pár opravných packů. Změnu v plánech způsobil service pack, který se čím dál víc zvětšoval, až se z něj stalo druhé vydání Windows98.

Tato druhá edice vyjde na podzim tohoto roku a bude obsahovat Internet Explorer 5, opravy spousty chyb a updaty ostatních aplikací. Microsoft Windows 98 SE bude k dostání za $89, což je stejná cena za kterou se původně prodávala první edice. Prozatím ovšem není jisté, jestli Microsoft vydá samostatný Service Pack ještě před oficiálním vydání druhé edice Windows98. Hlavní nasazení tohoto systému se plánuje ve všech nových počítačích. Běžný uživatel nejspíš nebude ochoten platit stejné peníze za novou verzi, pokud by měl možnost stáhnutí těchto věcí z Internetu.

Tento produkt bude údajně důkladně otestován. Nejdříve se testovalo vydání opravných produktů dvěmi skupinami testerů. Jedni testovali servis pack na úplně nových počítačích a druzí na již běžících počítačích, což je případ běžných uživatelů. Později se tyto skupiny spojily do jedné, která se zabývá Windows 98 SE.

Někteří kritici ovšem tvrdí, že se tímto krokem snaží Microsoft zakrýt zpoždění ve vydání Windows2000.

Windows 98 SE bude obsahovat:

  • Internet Explorer 5
  • Sdílení Internetové přípojky
  • Dodatečnou podporu pro ovladače modemů
  • Větší podporu pro USB modemy
  • Update WebTV pro Windows
  • Dodatečnou podporu pro LAN sítě
  • Bezpečnostní updaty
  • Síťové prvky umožňující připojení modemů na sítích ATM
Váš názor Další článek: MSIE 5.0: Budoucnost je v historii

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,