Microsoft | Windows 10 | Edge

Microsoft vrátí do Windows widgety. Budou webové a skrze Edge

Widgety na ploše byly naposledy v rámci Windows Vista, částečně se ale dostaly i do Sedmiček. Následně došlo k jejich odstranění ze systému. Microsoft ale nyní chystá návrat a to skrze jeho prohlížeč Edge a webové aplikace.

Microsoft chystá do Windows na hlavní panel integraci zpráv a dalších informací, zároveň ale uvažuje i na podobné možnosti pro všechny vývojáře. V rámci testovací verze svého prohlížeče Edge totiž některým uživatelům v rámci programu Windows Insider aktivoval možnost widgetů. Díky tomu tak mohou webové stránky zobrazovat vybrané informace přímo na ploše či kdekoliv jinde.

image.png 
Takto by měly vypadat webové widgety (Zdroj: Windows Latest)

Widgety jsou dostupné pod plovoucí ikonou a zobrazí nové zprávy a počasí. Tedy stejné informace, které se chystají na hlavní panel. Zdroj informací je přitom zpravodajský portál MSN.com. Prozatím jsou možnosti poměrně omezené, lze ale očekávat že Microsoft postupem času přijde s dalšími podporovanými widgety.

Novinka tak navazuje na aktuální trend, kdy Microsoft do prohlížeče přidává řadu funkcí, které jej odlišují od ostatních, téže postavených na Chromiu. V Edgi tak najdete vlastní uspávání záložek, možnost vertikálního zobrazení přepínání otevřených oken a třeba kolekce, které umožňují spravovat uložené obrázky, odkazy a poznámky.

Edge se naučil i porovnávat ceny:

Zdroj: Windows Latest

Diskuze (13) Další článek: Bill Gates předpovídá další hrozby, kterým budeme muset čelit. Covid-19 nemusí být to nejhorší

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,