Windows 10 | Aktualizace | Windows Insider

Microsoft věří, že tmavý Průzkumník ve Windows 10 bude hit. Do temna půjde přepnout i samostatně

Uživatelé Windows 10 budou moci v příštím roce přepnout aplikaci Průzkumník do tmavého režimu bez nutnosti změny celého motivu operačního systému. O očekávané novince informuje WinBuzzer.

Nativní aplikaci pro správu souborů ve Windows 10 věnují redmondští vývojáři v poslední době zvýšenou pozornost. Řady novinek a vylepšení se dočkal již ve velké říjnové aktualizaci, nicméně tím zjevně práce na tomto programu ještě zdaleka neskončily.

Od října se Průzkumník dokáže přizpůsobit zvolenému grafickému tématu operačního systému
Od října se Průzkumník dokáže přizpůsobit grafickému tématu

Pravděpodobně nejvýznamnější změnou v posledních letech bylo zavedení podpory tmavého režimu. Od října se tak aplikace dokáže přizpůsobit zvolenému grafickému tématu operačního systému.

Přepínání nezávislé na systému

Přepínání do tmavého režimu nebo libovolného jiného motivu však vyžaduje provedení změny v systémovém nastavení, konkrétně v sekci Nastavení> Personalizace> Barvy> Zvolit výchozí režim aplikace. Průzkumník se pak přizpůsobí nastavenému tématu, takže pokud vyberete například zelenou, bude i aplikace pro správu souborů v zelených odstínech.

Pokud tedy chtěl uživatel Průzkumníka ve tmavém vzhledu, musel přepnout celý operační systém do tmavších odstínů. A právě v tomto přijde zásadní změna: vzhled bude možné nastavit přímo v aplikaci Průzkumník.

Průzkumníka ve Windows 10 půjde samostatně přepnout do tmavého režimu
Průzkumníka ve Windows 10 půjde samostatně přepnout do tmavého režimu

Konkrétně byla tato novinka zaznamenána uživateli v testovacím sestavení Windows označeném jako 19H1, kde má být možné přepínačem volit mezi světlým a tmavým motivem. Předpokládá se, že tato verze bude jako stabilní uvedena v dubnu příštího roku.

Microsoft také údajně pracuje na novém světlém režimu, který je v testovacím náhledu k dispozici v pro nabídku Start, Centrum akcí, dotykovou klávesnici, panel úloh a další prvky uživatelského rozhraní. Je velmi pravděpodobné, že i tento mód bude v Průzkumníkovi k dispozici.

Diskuze (58) Další článek: Po mimozemském životě na Europě by mohl pátrat bot poháněný jadernou energií

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,