Microsoft v Praze představil Microsoft Dynamics

Společnost Microsoft na pražské konferenci Microsoft Business Summit představila řešení pro středně velké firmy.

Konference navázala na stejnou akci, která se začátkem září uskutečnila v americkém Redmondu. Podobné akce se nyní uskutečňují po celém světě. Microsoft klade na představení své nové vize opravdu velký důraz.

Microsoft oznámil, že se v rámci vize nazvané „Together, we build business“ chce soustředit na vývoj software založeného na pracovních rolích. Tato řešení budou integrovat podnikové aplikace, serverovou infrastrukturu a software pro zvýšení produktivity tak, aby co nejlépe vyhovovala speciálním požadavkům středně velkých firem.

Klíčem k této strategii je Microsoft Dynamics, produktová řada podnikových aplikací (dříve Microsoft Business Solutions), „Centro“, což je kódové označení pro řešení serverové infrastruktury středních firem, a také neustálý vývoj Office jako platformy pro podnikání.

Microsoft se při tvorbě softwaru určeného pro středně velké podniky chce soustředit na následující oblasti:

  • Microsoft Dynamics je nová značka pro ucelenou řadu podnikových řešení založených na technologiích, které vychází z vývojového projektu známého pod kódovým jménem „Project Green“. Microsoft Dynamics obsahuje jako technologický základ 50 klíčových rolí založených na specifických pracovních funkcích ve středně velkých podnicích. Tento software, orientovaný na role, je úzce integrován s Microsoft Office, Microsoft Office Sharepoint Portal Server, Microsoft SQL Server Reporting Services a celou softwarovou platformu Microsoftu. Microsoft CRM, Microsoft AXAPTA a Microsoft Navision jsou nedílnou součástí inovační strategie Microsoft v oblasti podnikových řešení. Další hlavní verze těchto produktů Microsoft Business Solutions přejdou pod novou značku Microsoft Dynamics v průběhu příštího roku, a to Microsoft Dynamics CRM (dříve Microsoft CRM) na začátku roku 2006 a nové verze Microsoft Dynamics AX (dříve Axapta), Microsoft Dynamics NAV (dříve Navision) v roce 2006/2007.

  • Novým řešením serverové infrastruktury, které by mělo odpovídat specifickým potřebám středně velkých firem, bude Microsoft Windows Server „Centro“. Tato technologie propojí Windows Server „Longhorn“, novou generaci Microsoft Exchange, bezpečnostní technologie a nový přístup ke správě systému.

  • Microsoft Office System. Sada Microsoft Office se rozvinula ze sady produktů pro osobní produktivitu na komplexní systém propojených aplikací, služeb a serverových řešení, který tvoří základ na rolích založeného přístupu k softwaru. Microsoft Office se stává základní částí strategie pro podnikové aplikace společnosti Microsoft. Office se dále vyvíjí jako platforma zahrnující Extensible Markup Language (XML), workflow, portálovou a oborovou integraci.

Na konferenci byl dále představen nový licenční program Microsoft Open Value, který firmám umožní rozložit splátky za nákup softwaru do delšího časového období.

 

Veronika Přikrylová, obchodní a marketingová ředitelka společnosti Microsoft, uvádí konferenci Business Summit

Petr Karásek, ředitel divize Microsoft Business Solutions, představuje novou značku podnikových řešení Microsoft Dynamics

Váš názor Další článek: O&O Defrag: profesionální defragmentace pevných disků

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,