Windows 10 | Windows Insider | Cortana

Microsoft v nadcházejících Windows zřejmě oddělí Cortanu od vyhledávání

Nadcházející verze Windows 10 s kódovým označením 19H1 přijde oficiálně až na jaře, již nyní lze ale v rámci programu Windows Insider testovat připravované novinky. Nyní jeden z uživatelů objevil, že Microsoft testuje oddělení Cortany od vyhledávání ve Windows.

Cortany ve Windows 10 jste si pravděpodobně nikdy nevšimli, v Česku totiž není dostupná a aktivuje se až v případě, že si počítač přepnete do angličtiny a lokalitu si přepnete na jeden z podporovaných států, například USA. Na podporovaných trzích je ale součástí přímo vyhledávání, což se Microsoft zřejmě hodlá změnit.

Oddělení Cortany do samostatného rozhraní dává smysl. Konkurenční asistenti totiž vždy mají své okno, ve kterém nabízí v různých podobách záznam konverzace s uživatelem, případně ukazují záznamy z kalendáře a podobné personalisované informace. Spojení s vyhledáváním v systému ale Microsoftu poměrně svazuje ruce.

Pro nás by to mohlo znamenat, že více funkcí, které má nyní Cortana v rámci vyhledávání pod sebou a nejsou přitom až tak závislé na české lokalizaci, by se mohlo přesunout přímo do systému a potažmo i k nám.

Alexa od Amazonu je nově dostupná i jako aplikace pro Windows:

Zdroj: On MSFT

Diskuze (7) Další článek: Očekávaný Radeon RX 590 značně navýší takty jádra, pomůže tomu 12nm výrobní proces

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,