Microsoft uvolnil Service Pack 1 pro SQL Server 2008

Microsoft uvolnil zdarma ke stažení finální verzi servisního balíčku pro databázový server SQL Server 2008. Instalovat jej mohou všichni vlastníci licencí s tím, že je jeden instalační soubor dostupný pro všechny licenční edice.

SP1 pro jeden ze světově nejpoužívanějších databázových serverů nepřináší žádné nové funkce, ale kombinuje v sobě všechny doposud vydané opravy. Došlo i k několika novým opravám a mnoha vylepšením a fixům na základě feedbacků od administrátorů a uživatelů. Balíček by měl celkově zvýšit výkon serveru, zajistit lepší bezpečnost a posílit stabilitu.

SQL Server 2008 patří mezi současné portfolio Microsoftu pro korporátní sféru. Používá se především pro rozsáhlá firemní databázová řešení, přičemž je možné nakoupit několik druhů licencí závisejících například na počtu procesorů, velikosti databáze atp. Microsoft poskytuje zdarma i tzv. Express edici, která je sice omezena po mnoha stránkách, k seznámení nebo provozování malých webů na ASP.NET však postačuje. K dispozici zdarma je i správcovská konzola SQL Server Management Studio.

Service Pack 1 pro SQL Server 2008 stahujte v download centru Microsoftu. Velikost souboru je 899 MB.

Diskuze (1) Další článek: Datové schránky zavedou funkční e-government, úřadům se ale prodraží

Témata článku: , , , , , , , , , ,