Microsoft uvolnil první testovací sestavení podzimního updatu Windows 10. Ten jarní je již za dveřmi

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 24

Názory k článku

avatar
17. 02. 2018 11:14

Samozřejmě že přepnout se do Skip Ahead jde stačí k tomu jen jednoduchá úprava registru
https://www.tenforums.com/tutorials/89857-skip-ahea...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
16. 02. 2018 10:57

řešit ux faily se zatím v ms nechystají? Možná o nich ani neví!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
15. 02. 2018 21:54

"vybranému počtu betatesterů rozesílá první testovací sestavení podzimní aktualizace"
"Bohužel je tato možnost omezena a Microsoft neumožňuje nové zapojení do kanálu"
A to něčemu snad vadí? Vůbec není žádnej problém si RS5 insider udělat z UUP. Může si to udělat úplně každej a instalovat nebo upgradovat na RS5 insider může kdokoliv kdykoliv.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
15. 02. 2018 18:12

Docela mi ta frekvence aktualizací (velkých, já jim říkám skoroSP) začíná vadit. Nejde o čas aktualizace (něco zabere, ale SSD to netrvá věčně), ovšem po ní se mohou dít věci. Neříkám, že vždy, ale pokud už zůstanou v pořádku ovladače, rozumějte jejich podpora, zůstanou také v systému všechny knihovny, často důležité pro různé starší aplikace, které pak začnou házet chybu (při dohledání místa chyby třeba - *.dll - System.OverflowException - skvělé, či se vše sekne rovnou při startu - výborné!), pak přijde na řadu zlatý hřeb. Přibudou nová GUI, vložená do Nastavení, která jsou pochopitelně přenastavena opět dle MS, a pochopitelně se opět objeví aktivní ty mizerné aplikace na dvě věci. Za veliké štěstí lze považovat, když přidružení souborů, zůstane mnou vybraným aplikacím (MS rád vnucuje ty své, poněkud jednoduché, abych neurazil) a další radost mám nad tím, že pokud něco zmizí z OvládacíchPanelů, jsem schopen to vůbec v Nastavení najít, to se již začínám obávat co se bude dít. A novinky, tak rozhodně ne pro mojí maličkost, nějaká bezpečnost, šmoulání jádra systému, v pořádku, ale co dál, 3D / AR kraviny, kupa zbytečností suspendovaná na pozadí, změna designu (to vyžaduje aktualizaci tohoto typu?, dříve stačilo vybrat mód a z W7 byl téměř XP), timeline? Tak jedná se o OS pro desktop / NB (na kterých se cosi dělá, a není myšlen ani internet, ani šmrdlání OS) nebo pro nějaký mizerný tablet / smart (konzum)?
Dodatek: Když jsem se tak rozpálil , drobné zamyšlení na schizofrenií:
https://abload.de/img/snap00105w5q75.png
(Nastavení vs. OvládacíPanely), bylo řečeno, že jde o přechodný stav, s původním GUI se do budoucna nepočítá. Já bych položil řečnickou otázku, opravdu si někdo myslí, že nové GUI bude schopno dosáhnout použitelnosti starého, jak v nastavení, přehlednosti, přítomných položkách. Pokládám ji proto, že zatím se mi zdá, že se v MS dostali na slepou cestu. Vidí, že je stále větší problém, vše, ale opravdu vše v systému, tak, aby to chodilo převést do nového vzhledu, a ten začíná připomínat nemotornou frašku. Já si jen přeji, abych se pletl.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (20)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor