Windows 10 | Windows Insider | April 2018 Update

Microsoft uvolnil první testovací sestavení podzimního updatu Windows 10. Ten jarní je již za dveřmi

Microsoft aktuálně finišuje s jarní aktualizací Spring Creators Update (SCU) a stejně jako minulý rok vybranému počtu betatesterů rozesílá první testovací sestavení podzimní aktualizace. To je zatím stejné s klasickým Insider buildem, novinky lze očekávat v dohledné době.

SCU je nyní téměř hotov a Microsoft dokončil i aktuální Bug Bash, tedy hromadné testování a hledání chyb v nových funkcích systému. A poněvadž se při uvádění Fall Creators Update firmě vyplatilo část betatesterů oddělit ke zkoušení další verze systému, činí tak i tentokrát.

823c3133fbc408ad86e909df0c32941c.png
Aktuální rozdělení testovacích sestavení pro Insidery.

Všichni v klasickém programu aktuálně získali verzi z kanálu RS4_RELEASE. Ti, kteří si ponechali zapnutý z loňského podzimu kanál Skip Ahead získali verzi RS_PRERELEASE z větve Redstone 5, což je označení právě pro podzimní aktualizaci. Bohužel je tato možnost omezena a Microsoft neumožňuje nové zapojení do kanálu.

Krom hromady vylepšení a oprav chyb přinesl aktuální build pro obě větve nový design některých emoji, panel pro psaní emoji do více jazyků a také možnost samostatně testovat některé systémové aplikace. Mezi ně například patří Malování 3D, Fotky, Sticky Notes, Hodiny, Kalkulačka a další.

Spring Creators Update (zatím nebyl název aktualizace oficiálně potvrzen) by měl vyjít letos na jaře, datum představení ale zatím Microsoft neuvedl. Přinese další změny designu, Windows Timeline a další novinky. Podzimní aktualizaci pak lze očekávat ke konci roku. Co přinese za nové funkce a změny ale zatím není jasné.

Jedna z chystaných novinek na druhou polovinu tohoto roku jsou i Windows Sets:

Diskuze (24) Další článek: Skype obsahuje vážnou chybu. Microsoft jí hned neopraví, bylo by to moc práce

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,