Microsoft uvádí Media Player 7 technology preview

Nová verze přehrávače od Microsoftu podporuje skiny a nepravidelná okna přehrávače.
Výchozí skin Media Playeru je dostatečně efektní.Nová verze přehrávače od Microsoftu podporuje skiny a nepravidelná okna přehrávače. Microsoft Media Player 7 je v současnosti určen pouze pro testovací účely. Není ani ve fázi betaverze, dá se však již stáhnout (6 MB).

Když před časem proběhla Internetem zpráva, že Microsoft hledá autory skinů, předpokládalo se, že je to pro nový operační systém. Jak se ukázalo, pravým cílem bylo vytváření uživatelských rozhraní pro Media Player. Možná, že je ale Media Player jen takovým malým testem toho, co Microsoft zvládne, a čekají na nás mnohem závažnější věci.

Media Player 7 bude určitě stát za to. Do jednoho prostředí bylo integrováno mnoho funkcí, které byly dosud v samostatných aplikacích. Media Player už umí nejen přehrávat záznamy, ale i kopírovat skladby z CD do počítače ve formátu WMA, přistupovat lépe k webovému obsahu a pohodlněji vytvářet uživatelské seznamy skladeb. Podporovány jsou i osobní přehrávače MP3 a WMA souborů. Kromě skinů obsahuje Media Player i podporu vizualizačních modulů podobně jako WinAMP. I na vaší obrazovce se tedy může rozehrát barevné divadlo. Kdo by chtěl vytvářet vlastní skiny, najde na výše uvedeném odkazu i SDK pro vývoj.

V oku běží vybraná vizualizace a zub se posouvá podle pohybu ve skladbě.Media Player jednoznačně opouští suchý rámeček, ve kterém jsme ho dosud vídali. Zařadil se po bok nejúspěšnějších programů, jako jsou WinAMP, Sonique a Real Jukebox. Microsoft má na autory nezávislých programů často zničující vliv. Pokud je nějaká funkce integrována přímo do operačního systému, konkurenční programy mají naráz utažený kohoutek. Media Player byl doposud konfekční aplikací nezáživného rázu. Verze 7 to zcela jistě změní.

Někteří uživatelé hlásí problémy s přehráváním CD a další chyby. Mně jede Media Player 7 v pohodě, vše umí a nepadá.

Diskuze (18) Další článek: Detailní přehled o hardwaru

Témata článku: , , , , , , , , , ,