Windows | Windows 10

Microsoft ukázal novou ikonu Průzkumníka. Více ladí s bílým tématem ve Windows

Microsoft vydal nové testovací sestavení jarních Windows 10 s několika novinkami, mezi kterými je nejzajímavější nový vzhled ikony Průzkumníka. Ta má výraznější barvy a lépe tak půjde vidět ve světlém tématu, které do Windows také zamíří na jaře.

Velká změna příští aktualizace Windows 10 je bílé téma. To bude napříč systémem – přebarví se Start, hlavní panel i notifikační centrum. S tím ale občas nastávají problémy a například ikona Průzkumníka nebyla příliš vidět. Microsoft tak sáhl k menšímu redesignu, ve kterém přidal barvy a stíny, aby ikona byla výraznější.

121cdcbeccac6c0e5a295846619b1e37.png
Průzkumník ve Windows získá novou ikonu, ta více ladí s bílým tématem ve Windows.

Krom toho, že lépe vypadá s bílým tématem, se i více hodí k novým ikonám, které se chystají do řady Office a postupně i do celého systému. Společně s tím přichází v rámci sestavení i změna složky se staženými soubory, která vše nově řadí do skupin podle toho, kdy jste je stáhli. Nové zobrazení se ale ukáže pouze těm, kteří neměnili výchozí nastavení, všem ostatním zůstanou jejich vlastní předvolby.

Vylepšení se dočkala i nabídka Start, ze které lze jedním kliknutím snadno odepnout celou sadu dlaždic. Lepší by měla být i predikce při psaní na softwarové klávesnici a drobné změny jsou i v rámci konzole a Poznámkového bloku.

Nové sestavení mohou již nyní testovat všichni členové programu Windows Insider, mezi běžné uživatele by se mělo dostat na jaře příštího roku.

Znáte tyto tipy pro Windows?

Diskuze (52) Další článek: Google Fotky mění pravidla zálohování videí. Nepodporované formáty nebudou zdarma

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,