Microsoft uchovává seznam přehraných titulů

Nová verze programu Media Player loguje (ukládá) názvy a informace o písničkách a filmech, které si uživatel na svém počítači přehrává. Microsoft informoval o této "funkci" včera poté co byl dotázán The Associated Press.

Systém vytváří seznam přehraných souborů, které můžou být následně „pokladem“ pro marketingové společnosti, právníky či někoho jiného. Microsoft podle sdělení neměl v plánu data shromážděná pomocí Media Playeru 8, který je zdarma součástí Windows XP prodávat. Hájí se tím, že tento soubor je sice vytvářen bez vědomí uživatele, ale má sloužit tomu, aby se informace nestahovaly vícekrát.

Pokud si přehráváte CD nebo DVD přehrávač si stáhne informace jako jméno CD a názvy jednotlivých skladeb z internetu. Tyto informace jsou následně uloženy do souboru na vašem počítači. Vymazáním souboru dojde k chybě ve Windows Media Playeru a tak jediným možným řešením je zakázat tomuto přehrávači stahovat informace z internetu nebo používat jiné programy. Tento problém týkající se vašeho soukromí se podle všech informací týká pouze Windows XP. Těch bylo již minulý měsíc prodáno přes 17 miliónů kopií.

Jak se vám tato informace zamlouvá?

Diskuze (23) Další článek: Změna startovací obrazovky Windows XP

Témata článku: , , , , , , ,