Microsoft Store: expanze pokračuje, firma přidává další koncepci

Když Microsoft před třemi lety začínal s projektem svých značkových obchodů, bylo mu vyčítáno, že kopíruje Apple. Vše tomu napovídalo – prodával pouze své zboží za pomocí vyškolených prodavačů, obchody otevíral blízko již otevřených konkurenčních obchodů.

Ke koncepci kamenných obchodů se loni přidala další koncepce. Dočasné stánky Holiday Stores měly posílit prodeje Windows 8 koncem loňského roku, Microsoftu se však tato koncepce zalíbila, že dočasné se změnily na stálé, stejně tak se změnil název na Microsoft Specialty Stores.

WindowsStore.jpg
Nová koncepce obchodu uvnitř obchodu: Windows Store (zdroj: Microsoft)

Nyní Microsoft přichází s další koncepcí: obchod uvnitř obchodu. Ve spolupráci s prodejním řetězcem BestBuy, který se specializuje na prodej techniky, otevře v některých jeho pobočkách specializovaný Windows Store.

K dostání budou tablety i počítače s Windows, mobilní telefony s Windows Phone, kancelářský balík Microsoft Office, Xbox, ale také příslušenství a doplňky k výrobkům s Windows.

Windows-Store-BestBuy.jpg
Windows Store uvnitř obchodu řetězce Best Buy (zdroj: Microsoft)

„Dalším unikátem ve Windows Store budou lidé. Přijmeme dalších 1200 zaměstnanců, kteří zajistí zákazníkům co nejširší pomoc, ať už s výběrem toho správného počítače, nebo jim ukážou, jak z tabletu Surface streamovat hudbu na jejich Xbox,“ říká ředitel marketingu Microsoftu Chris Capossela.

První obchody Windows Store se začnou otevírat již v červnu, další otevírání je naplánováno přes prázdniny až do září.

Diskuze (17) Další článek: Vyzkoušeli jsme Google Glass, podívejte se [fotogalerie]

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,