Microsoft stále necertifikoval nový Atom pro tablety s Windows 8

Před několika dny Intel představil nový procesor Atom Z2760, který je určen především pro použití v tabletech. Obsahuje dvě procesorová jádra a integrovaný grafický čip (pravděpodobně PowerVR SGX 545).

Jak ale informoval Bloomberg, Microsoft stále tuto platformu necertifikoval. Důvodem má být stále nevyladěný systém napájení, který by měl ve výsledku umožnit slibovanou výdrž až deset hodin na jedno nabití. Microsoft přitom certifikoval přes 800 různých počítačových zařízení s Windows 8.

Jak ve svém stylu rozvedl i kontroverzní Semiaccurate, nový a úžasný Atom od Intelu nemusí být takovou „peckou“, jak se zdá. Provázejí ho různé problémy a ovladače v kombinaci s novými úspornými profily ve Windows 8 asi vedou k mnoha problémům, které se řeší do poslední chvíle. Později dementována zpráva Intelu, který si stěžoval na příliš ranou verzi finálních Windows 8 tak mohla souviset právě se zmíněnými problémy.

Zajímavou spojitostí může být i fakt, že Microsoft tento procesor nepoužil u x86 verze tabletu Surface a raději zvolil Core i3 procesor s architekturou Ivy Bridge.

 

Diskuze (7) Další článek: Oblong: ovládání z Minority Report míří do praxe

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,