Microsoft spustí automatické instalace SP3 pro uživatele Windows XP

Microsoft hodlá v nejbližší době spustit automatické instalace posledního opravného balíčku pro starší operační systém Windows XP. Prostřednictvím několika světových médií o tom informovali zástupci společnosti.

Automatická instalace bude provedena pouze u uživatelů, kteří mají zapnuté automatické aktualizace v systému Windows Update. Ti uživatelé, kteří mají nastaveno manuální odsouhlasení, si budou moci instalaci odsouhlasit sami. Microsoft však připravil možnost i pro ty, kteří nechtějí SP3 instalovat, ale automatické instalace mají zapnuté. Společnost uvolnila jednoduchou aplikaci, která instalaci posledního opravného balíčku zablokuje.

Redmondský softwarový moloch hodlal přijít s automatickou instalací SP3 už začátkem června. Od tohoto kroku ho však odradilo mnoho chyb a reakce uživatelů. Vlastníkům procesorů AMD se například po instalaci neustále restartoval počítač.

Dodávky nových kopií Windows XP Microsoft přerušil 30. června. Jedinou šancí, jak legálně tento systém získat i po doprodeji skladových zásob distributorů, je tzv. downgrade z vyšších verzí Windows Vista.

Diskuze (17) Další článek: Získejte tichý počítač a využijte toho

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,