Microsoft si v reklamách utahuje z neschopnosti Google Docs (video)

Google se svým cloudovým kancelářským balíkem Docs začíná v některých velkých zakázkách vytlačovat i Microsoft Office a Office 365. Před několika dny například město Boston oznámilo, že přejde v rámci inovace na Google Apps, které zahrnují email, tvorbu a správu dokumentů a další aplikace.

Na nový systém přejde kolem 20 000 uživatelů a měla by znamenat roční úsporu až 280 000 dolarů. Není to samozřejmě jediný případ, takže Microsoft spustil novou a útočnou reklamní kampaň, která zesměšňuje možnosti Google Docs oproti Office a ukazuje možná nebezpečí.

FileFidelity_Image1_LRG_V2.png FileFidelity_Image2_LRG_V2.png FileFidelity_Image3_LRG_V2.png
Ukázka problémů při otevírání stávajících dokumentů z balíku Office od Microsoftu (Zdroj: Microsoft)

V prvním videu se Microsoft upozorňuje na nebezpečí otevírání a úpravy stávající dokumentů z balíku Office, především z pohledu formátování. Ironií je, že je to problém především uzavřeného formátu, který Microsoft má.

Druhé video jde ve stejném stylu, ale navíc poukazuje na omezené možnosti, které jsou dostupné v aplikacích jako je textový nebo tabulkový procesor. Ať už tato marketingová taktika Microsoftu vyjde nebo ne, v oblasti cloudových aplikací, od kterých se očekává velká budoucnost napříč domácími i firemními uživateli, to již nebude mít tak lehké jako u desktopů v minulém století.

Kromě Google Docs se totiž objevilo mnoho konkurentů, kteří se zaměřují na různé části workflow s dokumenty, jejich sdílením a kolaborace při tvorbě i úpravě. Otevřenost je přitom jednou z hlavních částí většiny z nich.

 

Diskuze (154) Další článek: Sezóna konferencí: Co možná přinese Google I/O 2013

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,