Microsoft Store | Windows 10

Microsoft ruší možnost, jak vydělávat na moderních aplikací ve Windows. Vývojáři se mají obrátit jinam

Microsoft za poslední roky značně změnil svou strategii co se týče aplikací pro Windows a směřování Microsoft Store. Nyní vývojářům ukončí možnost, jak vydělávat na moderních aplikacích – zruší reklamní platformu.

Firma oznámila konec Microsoft Ad Monetization platform v krátkém příspěvku na fóru, přičemž reklamní systém přestane pracovat od 1. června tohoto roku. Vývojáři tak mají přibližně čtyři měsíce na to změnit ve svých aplikacích poskytovatele reklam. Pro některé to přitom může způsobit problémy, kdy právě reklamy často slouží jako prostředek k zaplacení alespoň části nákladů na vývoj. Jiné systémy totiž často nemají potřebná API pro moderní aplikace a tak přechod může být nesnadný.

Krok ilustruje aktuální postavení Microsoftu k UWP, tedy moderním aplikacím pro Windows. Ty měly původně nahradit běžné programy, to se ale nestalo a firma nakonec upustila i od exkluzivity v rámci Microsoft Store, kam pustila i „nemoderní“ aplikace. Vlastní aplikace přitom nadále vyvíjí, spíše se ale zaměřuje na PWA – tedy webové stránky, které se umí chovat jako skoro jako nativní aplikace.

Jak propojit telefon a počítač s Windows? Poradíme:

Zdroj: Windows Central

Diskuze (10) Další článek: Stále více pirátských doupat předává údaje o uživatelích. Teď už i populární YTS

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,