Microsoft | Microsoft Store | Hudba, filmy, seriály

Microsoft ruší kupování hudby. Pokud si svou nestáhnete, přijdete o ni

O tom, že Microsoft prodává ve svém Storu i hudbu jste možná ani nevěděli, v Česku totiž služba oficiálně nebyla dostupná, takže její zrušení u nás postihne velmi malé procento uživatelů. Podobný osud ale může potkat jakoukoliv službu a je dobré mít na paměti, že i o svá zakoupená data můžete snadno přijít.

O rozhodnutí Microsoftu zrušit své hudební předplatné Groove Music Pass jsme vás informovali již v říjnu, nyní ze Storu zmizí i celá sekce sloužící pro nákup hudby. Pokud jste měli ve Windows přepnutou oblast na Spojené státy apod. a provedli jste nákup hudby, máte čas do 31. prosince si své písničky stáhnout skrze Groove aplikaci. Po tomto datu bez předchozího stažení nebudete mít ke svým datům přístup. Podrobnosti naleznete přímo na stránkách Microsoftu.

Při nakupování z podobných uzavřených digitálních obchodů, kde si přímo nestahujete zakoupené soubory, je dobré pamatovat na to, že v případě ukončení služby můžete o svá data přijít. Nemusí se navíc jednat pouze o hudbu, ale třeba i filmy či jiný digitální obsah. Vždy se tak dívejte, zda vámi vybraný obchod umožňuje stažení souboru (ne pouze v rámci aplikace) k sobě na disk pro případnou zálohu. U hudby to většinou není problém, u filmové nabídky to ale nebývá příliš zvykem.

O ukončení prodeje stahované hudby se minulý týden šuškalo také v souvislosti s Applem a jeho iTunes. Zpráva byla nakonec dementována, ale není vyloučeno, že k tomu za pár let opravdu dojde. Budoucnost je zjevně v předplatném a streamované hudbě z katalogu veškeré dostupné hudby.

Microsoft pomalu opouští i Windows na telefonech:

Diskuze (12) Další článek: Je to dobré. Děti mohou koukat do monitoru od rána do večera, tvrdí britská studie

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,