Microsoft prohrál spor o FrontPage

Microsoft prohrál soud s anglickou firmou Front Page Design o obchodní známku Front Page.
Počátky tohoto sporu přitom sahají až do roku 1995, soud se tedy vlekl řadu let. Firma Front Page Design byla založena již v roce 1990, ale když si chtěla v roce 1995 zaregistrovat svůj název, narazila na Microsoft, který zrovna začínal dodávat Front Page do Anglie a měl ho krytý vlastní ochrannou známkou. V průběhu sporu šlo především o to, kdo použil v Anglii Front Page jako první. Firma si své jméno zaregistrovala ještě před oficiálním spuštěním prodeje Front Page v Anglii. Na svou obhajobu uvedl jména několika anglických majitelů Front Page, kteří si ji v Anglii zaregistrovali před registrací značky firmou Front Page Design. Jak se v průběhu sporu ukázalo, prakticky všichni z těchto majitelů si Front Page koupili v Americe a v Anglii ji jen zaregistrovali. Microsoft do soudu vytáhl se spoustou důkazů, ale ani jediný nakonec neprošel.

Registr obchodních známek v Anglii před týdnem rozhodl, že Front Page Design náleží právo na používání ochranné známky s názvem firmy a Microsoft svůj nárok ztratil.

Vleklý proces tak skončil vítězstvím malé firmy s pouhými 15 zaměstnanci, podobný spor byl však při zvolení velmi obecného názvu Front Page téměř jistý. Pochopitelně se výsledek sporu týká jen a pouze Anglie a jinde je Front Page registrováno na Microsoft. Přesto se jedná o zajímavý případ.

Diskuze (5) Další článek: Spoluzakladatel společnosti Akamai byl v uneseném letadle

Témata článku: , , , , , , ,