Microsoft připravuje bezdrátovou herní myš Sidewinder X8

Po středečním představení dvojice myší Explorer Mouse přišla na řadu i herní divize. Novinka Sidewinder X8 je pokračovatelem slavné ságy a přináší několik unikátních funkcí.

Microsoft Sidewinder X8 vzhledově vychází z předcházejících modelů myší Sidewinder, její tvar je však střídmější než u první Microsoft Sidewinder  myši i její levnější alternativy s názvem Sidewinder X5. Novinka má oblejší tvar a zachovává si dlouhé a objemné tělo, které bude vyhovovat majitelům větších dlaní. Podobně jako ostatní herní myši se příliš netrápí uživateli, kteří myš ovládají raději levou rukou, a zaměřuje se na majoritu praváků.

Zvládne extrémní citlivost 4000 dpi a 13 000 snímků za sekundu

Kombinaci černé a červené barvy doplňuje stříbrná spodní strana se čtveřicí kluzních plošek, které lze vyměnit dle preference uživatele a povrchu. Novinka používá nový snímač BlueTrac, který se v této myši ukazuje v nejlepším světle. Umožňuje extrémní citlivost až 4 000 dpi, snímá přes 13 000 snímků za sekundu, zvládne akceleraci až 75G a maximální rychlost 305 cm za sekundu. Citlivost lze měnit trojici tlačítek na uživatelsky nastavené hodnoty od 200 do 4 000 dpi – aktuálně nastavenou citlivost navíc indikuje i displej (stejně jako první myši Sidewinder i verze X5 postrádá displej, ale umožňuje nastavení).

mys2.png  mys3.png  mys1.png 

Největším překvapením bude pro mnohé hráče bezdrátový přenos signálu. Myš používá 2,4 GHz technologii a specifikace tvrdí, že zpoždění nepřesáhne 12 až 14 ms, což není právě oslnivý údaj. Při komunikační frekvenci 500 Hz (standard u kabelových herních myší, často i vyšší – až do 1 000 Hz) by měla být odezva výrazně rychlejší. Až praxe tedy ukáže, zdali bude bezdrátový přenos dostatečně rychlý pro náročné hráčské nasazení a jaké „mouse commands“ měl Microsoft při zmínce o rychlosti odezvy na mysli.

Napájecí kabel s magnetickou přísavkou

O napájení se stará integrovaný akumulátor, který se nabíjí magneticky připojitelným kabelem na přední hraně myši. Při nabíjení lze bez problémů hrát, baterie by totiž měla vydržet kolem 30 hodin akční řežby. Tato myš zřejmě nepoužívá žádné šetřící režimy, které umožňují dosahovat několika měsíců životnosti baterií. Přijímač, nabíjecí kabel i vyměnitelné kluzné podložky jsou zabudovány v jednom okrouhlém držáku.

SMWX8_Profile_7_FY08.jpg  SMWX8_Profile_3_FY08.jpg

Novinkou je i třetí tlačítko na boční straně, které bude sloužit na přímé nahrávání maker, bohužel zřejmě nepůjde přeprogramovat. Dalším ovládacím prvkem navíc je možnost naklápět kolečko. Celkem tedy byla přidána tři tlačítka, ale počet programovatelných se zvýšil pouze o dvě na 7 – tlačítko pro makra, nastavení citlivosti i tzv. quick lunch nepůjdou upravit, což je velká škoda.

SMWX8_Profile_4_FY08.jpg  SMWX8_Profile_8_FY08.jpg  nabijatko.jpg 

Novinka bude dostupná od příštího února (2009) za doporučenou cenu 99 dolarů (1 900 Kč včetně daně), což je téměř dvounásobek ceny odlehčené X5tky.

Diskuze (5) Další článek: Pokud vědci z CERNu zrovna neurychlují, hrají si s VMware Fusion

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,