Software | Windows | Windows 10 | Cortana

Microsoft postupně ruší Cortanu v mobilech. Digitální asistentku ale nezruší, půjde pomáhat jinam

Microsoft se rozhodl pozměnit strategii ohledně své samostatně nabízené hlasové asistentky Cortana pro mobilní zařízení. Aplikaci Cortana pro mobilní zařízení s Androidem i iOS přestane po 31. lednu 2020 nabízet. Po tomto datu by měla společnost uvolnit novou verzi Microsoft Launcher, která již bude bez Cortany, upozorňují weby Windowslatest.com či Liliputing.com.

Předběžně však změna má být platná pouze pro vybrané trhy. Přímo se zmiňuje Spojené království Velké Británie a Severního Irska, Kanada i Austrálie. Není jasné, jaký bude - z dlouhodobějšího hlediska - osud mobilní Cortana i na dalších trzích.

Samotné řešení Cortana však nemá zaniknout. Nová strategie Microsoftu počítá s přesunutím této funkcionality do řešení jako Outlook a Teams z Microsoft 365. Cortana přímo integrovaná s aplikacemi zaměřenými na produktivitu má být efektivnější a užitečnější.

Celkově přitom Cortanu používá kolem 150 milionů uživatelů, ale počty stažení na mobilních zařízeních jsou výrazně nižší.

Hlasová asistentka však měla hrát klíčovou roli především na platformě mobilního Windows (10), ale tento projekt již Microsoft takříkajíc "odpískal".

Diskuze (2) Další článek: Křížová výprava proti vapování: Apple smazal z App Storu 181 e-kuřáckých aplikací

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,