Software | Microsoft | Fall Creators Update

Microsoft: Podzimní Windows 10 dosáhly mety 100 milionů nejrychleji ze všech

John Cable na blogu Windows oznámil, že podzimní aktualizace Fall Creators Update dosáhla fáze „Full Availability.“ Pokud ji už máte dávno na počítači, nic to pro vás neznamená. Pokud však ještě ne, nebo jste firma, Microsoft tím dává najevo, že svůj operační systém dostatečně otestoval v ostrém boji.

Příchod podzimního updatu byl opatrnější. Microsoft nechtěl opakovat některé komplikace zejména na exotičtějších počítačích, a tak aktualizaci vypouštěl pomaleji. Nejprve si ji nainstalovali fandové, pak majitelé dostatečně ověřených počítačů a ve třetím kole teprve ostatní (pokud si nejnovější Desítky neaktualizovali sami).

f07da745-de6b-4347-83f6-85bf1af477e5
Microsoft na podzim oznámil, že bude šířit Windows 10 trošku jiným způsobem v několika fázích. Po čtvrt roce je už definitivně pro každého a mohou jej prý začít instalovat firmy s opatrnější aktualizační politikou.

Díky předloni tolik démonizovanému sběru telemetrických dat mohl zároveň Microsoft v přímém přenosu sledovat, které sestavy a kombinace hardwaru mají problémy a komplikace cíleně řešit.

Výsledek? Podle Cabla byl Fall Creators Update 1709 i přes vyšší opatrnost nejrychlejším sestavením, které dosáhlo hranice 100 milionů zařízení. Uživatelé byli zároveň podle interních metrik více spokojení a hlásili méně komplikací.

Diskuze (23) Další článek: Šílenství: Nová virální výzva nabádá adolescenty ke konzumaci pracích kapslí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,