Windows 11 | Windows Insider

Microsoft po 10 letech předělává Správce úloh, aby zapadl do Windows 11

Microsoft pro Windows 11 chystá nový Správce úloh. Ten se naposledy výrazně proměnil ve Windows 8, kdy se odklonil od primitivního seznamu procesů k výrazně propracovanější a přehlednější podobě. To už je 10 let. Redmondští aktuálně přepracovávají i další prvky z éry Osmiček, mj. indikátory jasu nebo hlasitosti.

Ty si ovšem už můžete vyzkoušet v programu Windows Insider, zatímco Správce úloh v nové verzi nikoli. Jeho podobu podle magazínu The Verge poprvé odhalil Gustave Monce, student a spoluvývojář twitterového klientu Fenice, na Discordu.

Spousta nedodělané práce

Podle Monce se Správce objevil v posledním sestavení Windows 11 Insider Preview. Všechno je prý rozbité, tudíž Microsoft ještě čeká spousta práce. Dále můžeme jen konstatovat, že předělaný Správce bude vizuálně zapadat do Windows 11 a nevyhneme se ani materiálu Mica.

novy spravce uloh w11 1.pngnovy spravce uloh w11 3.jpgnovy spravce uloh w11 2.jpg

Stávající stabilní verze pak nepodporuje tmavý režim, kdežto předělaný program už ano. Současně se mezi sekcemi budeme přepínat v postranním panelu, takže se Správce roztáhne do šířky. Kategorie jsou aspoň na publikovaném obrázku stále stejné. Své aplikace Microsoft předělává postupně. Nedávno upravil fasádu Poznámkového bloku, pracuje i na Media Playeru.

Zdroje: FireCube na Twitteru | The Verge

Diskuze (44) Další článek: Instagram to s předplatným myslí vážně, začal ho testovat. Nejdražší tarif je 2100 Kč za měsíc

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,