Microsoft omylem odhalil doplňky pro Edge. Budou stejné jako v Chromu

Drobná chyba v Redmondu potěšila fanoušky prohlížeče Edge, Microsoft totiž na krátkou chvíli nechal na veřejném internetu viset web pro vývojáře a betatestery chystaných doplňků pro prohlížeč Edge.

287951041
Edge se opravdu dočká doplňků. Někteří už ani nedoufali.

Ti, kteří stačili stáhnout dva ukázkové kousky, potvrzují zprávy o tom, že doplňku pro Edge budou maximálně kompatibilní s Chromem. Jejich zdrojový kód se údajně liší jen v tom, že se místo slovíčka „chrome“ používá „msBrowser“ a v několika dalších drobnostech. Samotná architektura a možnosti doplňků jsou ovšem identické.

Na webu se objevil testovací doplněk pro Pinterest a Reddit a informace, podle kterých je vývoj stále v rané fázi, doplňky totiž musel uživatel stáhnout jako ZIP a rozbalit do libovolné složky. Zatím tedy ještě očividně chybí napojení na Windows Store, ze kterého se budou doplňky pravděpodobně instalovat.

Microsoft před rokem sliboval, že se do Edge dostanou doplňky v některé z aktualizací po uvedení Windows 10 letos v létě. Později se ale manažeři firmy nechali slyšet, že je nemáme čekat dříve než v roce 2016 a zpočátku samozřejmě jen v programu Insider.

Diskuze (29) Další článek: Vývojáři Microsoftu oživili Live Writer, dostupný je jako open-source

Témata článku: , , , , , , , , , ,